MV Agusta opent in Monaco ontwerpstudio voor one-offs

MV Agusta opent in Monaco de Monaco Design Studio. De studio is  gespecialiseerd in het ontwerpen van unieke, eenmalige modellen voor de meest veeleisende en meest bemiddelde klanten van MV Agusta. De Studio komt voort uit het reeds lang bestaande MV Agusta dealerbedrijf van Monaco. Dat richtte zich al zeer op de bijzondere, welvarende en internationale klantenkring van het Prinsdom. MV Agusta Monaco bood al een volledige personalisatie van de meest prestigieuze modellen van het merk aan. Ook creëerde het unieke stukken voor het exclusieve genot van trotse, gepassioneerde eigenaars.

Van links naar rechts: Kazuhito Shimizu, Virginio Ferrari en Alexandre Dauly

Drievoudig Italiaans kampioen en wereldkampioen Virginio Ferrari, oprichter en eigenaar van de Studio, heeft een lange geschiedenis met MV Agusta. In 1994 richtte hij Virginio Ferrari Racing op, dat in 1998 de officiële MV Agusta-importeur werd in het Prinsdom en het nabijgelegen Alpes Maritimes. Techniektovenaar Kazuhito Shimizu is de technische referentie van MV Agusta in Frankrijk. Ontwerper Alexandre Dauly kwam in 2013 bij de groep.

Noot bij de foto helemaal bovenaan: dit is de MV Agusta Brutale 800 die is gebouwd voor Valterri Bottas.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL