Norton en studenten; de toekomst

Stuart Garner (CEO van Norton) liep al een tijdje met het plan rond om een opleidingsinstituut te starten waar jonge enthousiastelingen (16-18 jaar) alles kunnen leren over de motorindustrie. De achterliggende gedachte is dat Garner de Britse motorindustrie wil laten floreren zoals in de vorige eeuw. Het goede nieuws is dat de Britse overheid het plan heeft omarmd en steun heeft toegezegd, hiermee gaat de British Motorcycle Manufacture Academy (BMMA) officieel van start.

Norton zet zijn fabrieksdeuren open voor de werkstudenten om ze een goede leeromgeving te bieden. De studenten gaan dus aan het werk bij Norton om zo alles aspecten van de motorindustrie te ervaren en tegelijkertijd verdienen ze een bescheiden boterham.

Garner zegt daarbij ook eerlijk dat hij langs deze weg een duurzame toekomst voor Norton wil creeëren en het merk te laten groeien. 

Wij hopen dat dat inderdaad het geval is en dat de productie van Norton’s zo groot wordt dat ze ook gewoon in Nederland te koop zijn. Tot nu toe is een Norton in Nederland nog een zeldzaamheid en bleek Norton als fabrikant niet de meest betrouwbare partner.    

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL