Petitie tegen categorieën motorrijbewijs

Sinds 2013 bestaat het motorrijbewijs uit drie categorieën, A1, A2 en A. Nu is het zo dat je na 2 jaar met één van de rijbewijzen opnieuw examen moet gaan doen, voordat het rijbewijs wordt overgezet naar een zwaardere categorie. Het heeft dus wat om handen om uiteindelijk rijbewijs A te krijgen. Bij de invoering was niet iedereen het eens met de nieuwe constructie. En nu nog steeds niet. Er is een petitie gestart om er alsnog iets aan te doen. “Dit is pure geldklopperij!”, aldus de initiatiefnemer(s). “Wij zien er het nut niet van in.”

Het doel van de petitie is dat de Tweede Kamer de rijbewijsregels verandert. Dit om te zorgen dat het motorrijbewijs na elke 2 jaar automatisch wordt omgezet naar een zwaardere categorie. Dus zonder daar weer examen voor te doen. Alleen gebeurt dat voorlopig nog niet. Om een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen is met een dergelijk burgerinitiatief minstens 40.000 handtekeningen nodig. Met naam en toenaam ondertekend. Op het moment van schrijven staat de tellen op ongeveer 1700, waaronder veel anonieme ondertekeningen. Toch wensen wij de initiatiefnemer(s) veel succes.

Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Volgende artikel

Het WK Ijsspeedway

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL