Royal Enfield Meteor 350 klaar voor Europa

De Royal Enfield Meteor is een model dat terug gaat naar de jaren vijftig van de vorige eeuw. De Meteor is gebouwd rond een nieuw platform, het J1D-platform. Dat bestaat uit een dubbel wiegframe, schijfremmen en 2-kanaals ABS, telescoop voorvork en dubbele schokdempers aan de achterzijde. Eigenlijk op en top retro dus.

Officiële specificaties van de Meteor 350 zijn er nog niet, maar je kunt uitgaan van ongeveer evenveel vermogen als het huidige Thunderbird 350X-model. Die levert ongeveer 20 pk en 28 Nm koppel en is voorzien van luchtkoeling, een vijfversnellingsbak en brandstofinspuiting.

Of de Royal Enfield Meteor 350 ook naar Europa komt, is nog niet zeker. Wel voldoet de Meteor aan de Indiase BS6-emissie-eisen en die verschilt niet veel van de Europese Euro5. Dus geschikt maken voor Europa zou niet al te veel werk moeten vergen.

Het kleurenschema van de Meteor is overgenomen van de Thunderbird 35, maar is ook een knipoog naar de Meteor-modellen uit de jaren 50. Die hadden ook van de felle kleuren.

De lancering in India van de Royal Enfield Meteor 350 stond motor stond gepland voor het voorjaar van 2020. Maar die zal geannuleerd worden. Ook in India geldt momenteel en lockdown vanwege de aanhoudende COVID-19-pandemie.

Bron: rushlane.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL