Subsidie op zakelijke aanschaf elektrische motoren gekort

De milieu-investeringsaftrek, kortweg MIA, is een middel van de overheid om investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aan te moedigen. Een boomkweker kan daarmee een vergroot deel van de investeringskosten, bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe Zero DSR Black Forest Edition, aftrekken van de fiscale winst.

Om het even heel simpel te houden: in de belastingaangifte kwam je in 2019 heel goed weg, na aankoop van een elektrische motor. Maar, in 2020 gaat dat niet meer op.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft de MIA namelijk gehalveerd voor elektrische motoren, zo meldt Electric Motorcycles. En daarmee stelt de overheid de elektrische motor gelijk aan de elektrische auto. Vreemd, want alleen al van de Model 3 verkoopt Tesla er duizend per maand in Nederland. Elektrische motoren daarentegen, komen niet eens voor in de lijstjes van best verkochte motoren.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL