Tacita op de urban cruiser-toer

Energica kennen we allemaal wel, maar er is nog een Italiaans elektrisch motormerk; Tacita. En Tacita komt nu met de T-Cruise Urban. Deze cruiser is volledig elektrisch net als de oude T-Cruise, maar dan echt gericht op stads cruisen.

Zelfs Harley-Davidson brandt zich er niet aan, als cruiser-merk pur sang. Je kunt van de Harley-Davidson LiveWire vinden wat je wilt, maar een cruiser is het niet. De Tacita T-Cruise en deze nieuwe T-Cruise Urban dus absoluut wel, met een paar extraatjes.

Zo heeft hij een vrij conventioneel gestijld cruiser-lijnenspel, maar een aantal zaken eraan zijn minder conventioneel. Zo heeft de T-Cruise Urban een achteruit versnelling, is het leer van het zadel milieuvriendelijk verwerkt en is het schuim zogeheten memory foam. Supercomfortabel, naar het schijnt.

Motorisch is de T-Cruise Urban te voorzien van een viertal krachtbronnen en drie accupakketten. Het grootste pakket levert tot wel 220 kilometer aan actieradius, terwijl het kleine pakket je een dikke 110 kilometer van huis brengt. Opladen kun je gewoon aan het stopcontact.

De prijzen zoals hierboven vermeldt zijn van de fabrikant, maar omdat elektrische motoren van allerhande fiscale voordeeltjes genieten, zullen de Nederlandse prijzen niet veel hoger uitvallen. In Nederland is Electric Motorcycles al jaren de importeur van Tacita. Zodra er meer bekend is over de T-Cruise Urban, vernemen we geheid meer van hen en lees jij er natuurlijk ook alles over.

Foto’s: Tacita

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL