woensdag 27 september 2023

Leon Haslam weg bij Kawasaki WSB-fabrieksteam

Leon Haslam heeft tot nu toe zes podiumplaatsen gescoord in het WSB-kampioenschap van 2019 en staat zesde in het algemeen klassement. Maar dat is niet genoeg om hem in het Kawasaki-fabriekszadel te kunnen houden.

In de paddock deden de geruchten al enige tijd de ronde. Leon Haslam zou de KRT-ploeg verlaten en Alex Lowes zou de nieuwe teamgenoot van vijfvoudig WSB-kampioen Jonathan Rea worden. Lowes verliet onlangs het team van Yamaha.

De bevestiging dat Lowes het zadel ook overneemt, is er nog niet. Maar lees wat Guin Roda, manager van het KRT-team, zegt over het vertrek van Haslam: ‘Voor Leon was een belangrijk doel om de KRT-manier van werken te ervaren en om zijn wedstrijdritme en prestaties naar een nieuw niveau te tillen. Het verleidelijke vooruitzicht was deelname aan Suzuka. De overwinning van de 8-uursrace van 2019, samen met Jonathan Rea, was een ongelofelijke prestatie. Net als de regelmatige top 5-plaatseringen in het WorldSBK inclusief enkele podiumplaatsen.’

‘Om dit alles te kunnen bereiken, ondanks drie jaar afwezigheid in het WorldSBK, getuigt van Leon’s vaardigheid als coureur. Ook al omdat hij dit jaar geblesseerd is geraakt. Dat weerhield hem niet zijn honger naar succes te beteugelen. Ik hoop dat Leon in 2020 bij de Kawasaki-familie kan blijven, dat hij zijn KRT-ervaring kan blijven gebruiken om nog meer succes te boeken en dat hij opnieuw kan deelnemen aan de Suzuka 8-uursrace. Iedereen bij KRT wenst Leon het allerbeste voor de toekomst.’

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image