Te innige band krokodil en motorrubber

Maak je deze winter eens nuttig. De dierenbescherming van Indonesië zoekt nog een vrijwilliger om de motorband rond de nek van een vier meter lange krokodil te verwijderen.

Al drie jaar lang draagt deze krokodil een 14” motorband als ongewenste halsketting. Tot nu toe ogenschijnlijk zonder problemen, maar als het reptiel blijft doorgroeien, verandert de ketting in een dodelijk wurgkoord. Het beest dat rondzwemt in de wateren rondom de stad Palu op het prachtige eiland Sulawesi, heeft dus absoluut hulp nodig.


Kippen als lokaas
Plaatselijke dierenbeschermers hebben al verschillende pogingen ondernomen om de zeldzame krokodil van zijn scooterband te scheiden. Om het reptiel te lokken gebruikten ze kippen als lokaas, maar de krokodil toonde – tot grote opluchting van de hennen – geen enkele interesse.


Kop van veertig centimeter
De autoriteiten beschikken over een krokodillenval, maar niet over de kennis en mankracht om die op de juiste manier te gebruiken. Verdoven met een pijltje is ook geen optie omdat het beest mogelijk het water ingaat voordat het middel werkt. De ‘ketting’ moet dus echt met de hand worden afgedaan. Kunnen vrijwilligers nu hun hand omhoog steken? Kom op jongens, wat stelt een krokodil van vier meter, met een kop van alleen al veertig centimeter, nou helemaal voor?

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL