Italjet Dragster: opvallend design

De meeste motorrijders kijken niet om naar een motorscooter. Maar zet je vooroordelen eens opzij en je zult zien dat er juweeltjes tussen zitten. Van de prachtige kunstwerken van Vespa tot de goedkoopste rommel uit China. Regelmatig zijn ze een lust voor het oog. Op de onlangs gehouden EICMA onthulde Italjet zijn Dragster. En dat is een beslist een motorscooter waar je naar omkijkt.

De nieuwe Dragster is er in een 125cc, 150cc en 200cc uitvoering. De hoogste cilinderinhoud is goed voor 20 pk. Het blok is vloeistofgekoeld en een CVT brengt het vermogen naar het achterwiel. De Dragster heeft verder Brembo-remmen, Pirelli-banden en weegt een dikke 110 kilo.

Het is maar zeer de vraag of we de Italjet Dragster in Nederland ooit op de weg zullen zien. Tot op heden hebben we geen importeur kunnen vinden.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?