donderdag 29 februari 2024

Italjet Dragster: opvallend design

De meeste motorrijders kijken niet om naar een motorscooter. Maar zet je vooroordelen eens opzij en je zult zien dat er juweeltjes tussen zitten. Van de prachtige kunstwerken van Vespa tot de goedkoopste rommel uit China. Regelmatig zijn ze een lust voor het oog. Op de onlangs gehouden EICMA onthulde Italjet zijn Dragster. En dat is een beslist een motorscooter waar je naar omkijkt.

De nieuwe Dragster is er in een 125cc, 150cc en 200cc uitvoering. De hoogste cilinderinhoud is goed voor 20 pk. Het blok is vloeistofgekoeld en een CVT brengt het vermogen naar het achterwiel. De Dragster heeft verder Brembo-remmen, Pirelli-banden en weegt een dikke 110 kilo.

Het is maar zeer de vraag of we de Italjet Dragster in Nederland ooit op de weg zullen zien. Tot op heden hebben we geen importeur kunnen vinden.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen