Tesla-Baas Elon Musk: Geen elektrische Tesla Motorfietsen

Elon Musk, miljardair en eigenaar van de baanbrekende elektrische autofabrikant Tesla, heeft de mogelijkheid uitgesloten om een Tesla-motorfiets te maken.

Het idee van een elektrische motor onder de vlag van Tesla zou niet vreemd zijn, eerder logisch. Elektrische motorfietsen zijn een snelgroeiende markt, vooral in China, en het relatieve gemak van typegoedkeuring van een motorfiets in vergelijking met een auto betekent dat ze goedkoper zijn om te ontwikkelen.

Omdat het niet nodig is om strenge crashtests door te voeren, is het relatief eenvoudig voor elektrische fietsfabrikanten om te reageren op bijvoorbeeld veranderende batterijtechnologie. Een autofabrikant die de chemie van een batterij verandert, moet opnieuw een certificering aanvragen met alle dure en tijdrovende crashtests die met de aanvraag gepaard gaan.

Tijdens de laatste aandeelhoudersvergadering van Tesla had een aandeelhouder commentaar op het leren jack dat Musk droeg en vroeg hij: ‘Heeft Tesla ooit aan motorfietsen gedacht?’ De 46-jarige miljardair antwoordde: ‘Ik reed ooit een motor toen ik nog jong was. De eerste was een offroad waarop ik een jaar of acht plezier van heb gehad. Toen kocht ik een sportmotor – ik was 17 geloof ik – en werd bijna dood gereden door een vrachtwagen. Dus we gaan geen motorfietsen doen.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL