Yamaha komt met FJR1300AE Ultimate Edition

Sinds 2001 veranderde Yamaha nooit bijster veel aan de FJR1300. Never change a winning team, zal men Iwata gedacht hebben. Met het aanstaande Euro5-regime geeft Yamaha’s grootste toerder de – ultieme – toegift.

In een stijlvolle doch indrukwekkende zwarte kleurstelling met gouden accenten, trekt de FJR1300AS Ultimate Edition van leer. Over leer gesproken – imitatieleer, kan ook – is het zadel omtrokken met een nieuw dek en afgewerkt met een goudkleurig stiksel, in lijn met de rest van de Ultimate Edition-kleurstelling.

Technisch bleef overigens alles bij het oude, maar of dat echt heel erg is? Ja, en nee. De FJR1300 kwam in 2001 op de Nederlandse markt en werd sindsdien enkele malen qua uiterlijk aangescherpt en opgepoetst. Van vijf versnellingen ging de bak onlangs dan toch naar zes verzetten en alle noodzakelijke elektronica werden over de jaren toegevoegd aan zijn conto.

Al met al kan deze toegift van de Yamaha FJR1300AS niet per se op bakken lof rekenen omwille van de innovatie, de doorontwikkeling of de absolute vooruitgang. Desondanks krijgt men bij Soldaat van Oranje na bijna 3000 voorstellingen ook nog altijd de handen op elkaar.

Als goed nog altijd goed is, kan dat nog altijd op een buiging rekenen. Zo ook deze 2020 Yamaha FJR1300AS Ultimate Edition.

Foto’s: Yamaha

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL