Zijn er nieuwe Indian modellen op komst?

De Amerikaanse motorfietsfabrikant Indian heeft de namen “Raven” en “Renegade” beschermd. Vermoedelijk zullen onder deze benamingen nieuwe modellen worden geïntroduceerd.

De octrooibescherming voor de naam “Indian Raven” werd geregistreerd bij het Europees Octrooibureau voor een motorfiets en onderdelen daarvan. Voor een dergelijke registratie is niet noodzakelijkerwijs een nieuw model nodig, maar in het geval van de Amerikanen ligt het voor de hand.

Afgeleide modellen van de FTR 1200

Indian heeft uitbreidingsplannen in nieuwe klassen en motorfiets-categorieën. Uiteraard ontworpen door de nieuwe hoofdontwerper Ole Stenegärd, afkomstig van BMW. Onder de naam “Raven” zou een powercruiser of een soort streetfighter op basis van de modulaire Indian FTR 1200 denkbaar zijn, mogelijk zelfs met een 750 V2, vergelijkbaar met de flattracker.

Daarnaast werd ook de naam “Renegade” door Indian gepatenteerd. Ook hier zou sprake kunnen zijn van een nieuw model. Insiders speculeren over een scrambler-versie of een instapmodel van de FTR met een V2-motorblok met gereduceerde cilinderinhoud, die ook voor de “Raven” in beeld is.

Lees ook: Indian patenteert mogelijk nieuw model

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL