Zondagmorgenfilm: Dé echte Melandri

Gisteren nam Marco Melandri na – weer eens – een anoniem SBK-weekend afscheid van de motorrace. Omdat we hem niet willen herinneren als ‘de man die stopte met een puntloze zeventiende plek’ zijn we op zoek gegaan naar een race waarin we wel de echte Melandri zagen. Uiteraard op het Losail International Circuit in Qatar, daar waar hij gisteren z’n laatste meters reed als actief WK-coureur.

En we vonden er eentje, met in de hoofdrol Sete Gibernau, Valentino Rossi en Marco Melandri. Opvallend genoeg is Melandri nu de enige van deze drie die echt gestopt is. Dat doet hij op 37-jarige leeftijd, dus een echt Sjaak Afhaak is het ook weer niet te noemen.

Weemoed

We geven meteen toe dat het niet de beste film allertijden is, maar doordat Dorna zeer strikt is met auteursrechten en meer van dat, viel het niet mee überhaupt iets bewegend van 2005 te vinden. Een race die bolstond van kleine foutjes, prachtige duels en voor die tijd een heel normale winnaar. Let verder ook even op de man die derde werd… Over weemoed gesproken.

En ach, omdat er dit weekeinde ook gereden werd op Phillip Island mag deze natuurlijk ook niet ontbreken. Grazie Marco!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL