75 Jaar bevrijd: De Langste Dag

De bevrijding van West-Europa begon 75 jaar geleden met de landing van 156.115 geallieerde soldaten op de stranden van Normandië. In drie etappes volgen wij het spoor van deze helden. Van de D-Day stranden tot Wageningen, waar op 5 mei 1945 de Duitse overgave werd getekend. Etappe 1: de langste dag. Terwijl regendruppels zachtjes op de weg tikken, parkeer ik de Harley-Davidson Heritage Classic op het plein van Sainte-Mère-Église. Ik zet mijn helm af en kijk omhoog, zoals iedereen dat hier doet. Daar hangt hij: John Steele. Dat wil zeggen, de pop die John Steele moet voorstellen, de Amerikaanse paratrooper ...

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,99 per maand.

MotorNL Digitaal €2,99 per maand

Maandelijks opzegbaar

Alle artikelen uit MOTO73, Promotor en Classic & Retro lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen of de (downloadbare) bladerbare PDF magazines.

Classic & Retro €49,50 per jaar

6 Edities + alle opties van MotorNL Digitaal

Proeflezen? Klik hier

Het prachtige dikke magazine Classic & Retro is iedere twee maanden weer een feest om te lezen. Klassiekers, test, techniek, alles vind je terug in Classic & Retro. Inclusief digitale toegang op Motor.nl (Premium artikelen) en bladerbare (en downloadbare) PDF magazines.

Promotor €64,95 per jaar

10 Edities + alle opties van MotorNL Digitaal

Proeflezen? Klik hier

Het beste magazine voor toerrijders valt iedere maand weer bij je in de bus. Motortests, leuke routes om zelf te rijden, producten en meer. Inclusief digitale toegang op Motor.nl (Premium artikelen) en bladerbare (en downloadbare) PDF magazines.

MOTO73 €93,50 per jaar

22 Edities + alle opties van MotorNL Digitaal

Proeflezen? Klik hier

Iedere twee weken krijg je de laatste motortests, achtergrondverhalen, columns en sportnieuws direct op je deurmat. Maar daar houdt het niet op! Inclusief digitale toegang op Motor.nl (Premium artikelen) en bladerbare (en downloadbare) PDF magazines.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

 • gerdaenjo@gmail.com 18/11/2019 at 16:25

  De langste dag,

  Ik wil in het voorjaar naar Normandië gaan, omdat ik in mei 2010 een langweekend in Verdun (eerste wereld oorlog)Frankrijk geweest ben en dat dit heel veel indruk op mij gemaakt heeft !
  Wij gaan daar kijken en zien wat zig daar 75 jaar geleden heeft afgespeeld om Europa te bevrijden.
  Jongens van amper 18/20 jaar die de oceaan werden overgestuurd om deze lastpost Hitler en kompanen voor goed en altijd naar “huis” te sturen. Zelf maak ik veel touren via allerlei Amerikaanse kerkhoven in de Euregio, daar wij zelf twee graven van Amerikaanse soldaten geadopteerd hebben in Margraten vinden wij dat we deze jongen mensen moeten blijven herdenken. We brengen bloemen van tijd tot tijd en spreken soms met bezoekende Amerikanen die dan hun dierbaren komen opzoeken.
  Het zijn allemaal trieste herinneringen voor deze mensen.

  Ik moet alleen uitzoeken hoe en waar we gaan overnachten, en dan hopen op een beetje redelijk weer.

  Boxerjo.

  Antwoord