Route: Maaskantje

MotorNL is niet alleen testen, maar vooral ook toeren. Bijna een halve eeuw alweer weten we de mooiste weggetjes te vinden. Na publicatie liggen ze te verstoffen in het archief. Zonde! Hoog tijd de allermooiste routes eens af te stoffen. Deze keer: Maaskantje.

Maaskantje

Op YouTube waren ze al enorm populair. Richard, Gerrie, Rikkert en Robbie. Ook wel bekend als New Kids. In 2012 kregen de videohelden van Maaskantje een eigen bioscoopfilm: New Kids Turbo. Het ging hard met het viertal, dat zuipend en vloekend de omgeving van ’t Pleintje onveilig maakte. Ook in Duitsland was het viertal zeer geliefd en dat bracht touringcars vol Duitsers naar Maaskant. Maaskantjúh en mongolúh werden gevleugelde uitspraken op de werkvloer. Je kreeg er de lacherds mee op je hand. Wij togen in het voorjaar van 2012 af naar Den Dungen, waar Maaskant deel van uitmaakt. Toen bleek dat niet iedereen zo blij was met de aandacht die nou eenmaal gepaard gaat met sterrendom. De enige die er wel lol in had was de uitbater van ’t Stoepje. ‘New Kids präsentieren den Knupert, mit der Hauptrolle 170 Gramm pikantes Hackfleisch’. Je kon het lezen op het raam van de cafetaria.

Nieuwsgierig naar de vervolgfilm New Kids Nitro kochten we een kaartje en kwamen teleurgesteld tot de conclusie: ‘Wat ’n armoei, wat ’n flutverhaaltje, wat ’n niksigheid.’ Ik begrijp het wel. De productiemaatschappij zei natuurlijk: jongens, gauw nog een keer cashen! En daar stonken onze jongens, onze antihelden, mooi in. Dat gevloek is niet de pest. Het is het gebrek aan kwaliteit waarmee dat gebeurt in deze nieuwe film. Bagger! Teleurgesteld peerde ik er de volgende dag vandoor, over de Krommenhoek, langs Gewande en Het Wild. Lekker een stukje rijden langs het kantje van de Maas. Daar knapt een mens van op.

Start/finishBoer Goossens, Heilig Hartplein 2, Maaskantje
Lengte:127 km

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?