26 Noord-Veluwe-route

De Noord-Veluweroute laat je kennismaken met een erg mooi natuurgebied, waarin bossen, heide en zandverstuivingen een belangrijke rol vervullen.

Op vele punten langs de route zijn aantrekkelijke wandelmogelijkheden. Direct ten noorden van Apeldoorn bevindt zich de Koninklijke Houtvesterij Het Loo, met een oppervlakte van circa 10.000 ha het bosrijkste gebied van Nederland. Maar ook de Boswachterij Nunspeet, het Elspeter Bos en de Boswachterij Garderen lenen zich uitstekend om de ‘benen te strekken’.

Total distance: 86331 m
Download file: TRACK-Noord-Veluweroute.GPX

Een goede informatiebron over de Veluwse flora en fauna is het Bezoekerscentrum Zandenbosch bij Nunspeet. Behalve de natuur zijn er andere goede redenen om van het zadel te stappen, zoals de tuinen van Paleis Het Loo, de Apenheul, het waterslot Cannenburch bij Vaassen, het Klederdrachtmuseum in Epe en natuurlijk het historische stadje Elburg.

DE ROUTE IN DIVERSE BESTANDSFORMATEN

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.