27 Zuid-Veluwe-route

De Veluwe bestaat uit zand en grind dat miljoenen jaren lang door de Rijn en de Maas uit het zuiden werd aangevoerd.

Total distance: 89616 m
Download file: zuid-veluweroute.gpx

In de voorlaatste ijstijd was de noordelijke helft van Nederland bedekt met landijs, afkomstig uit Scandinavië. Aan de uiteinden van die ijsmassa werd de bodem omhooggeduwd tot zogenaamde stuwwallen, die later door weer en wind werden ‘bewerkt’ tot de glooiende heuvels, zoals we ze nu kennen.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.