28 Salland-route

Salland neemt een centrale plaats in in de provincie Overijssel. Het vertoont zowel overeenkomsten met het wat gesloten parklandschap van oosterbuur Twente (de golvende Sallandse Heuvelrug) als met het weidse landschap van het westelijke Overijsselse Waterland (de rivieren Overijsselse Vecht, Regge en IJssel).

Totale Afstand: 110081 m
Download deze route

Aan veel kerken, kastelen, molens en boerenhoeven is nog te merken dat Salland een rijke geschiedenis kent. Veel historische bouwwerken houden helaas hun deuren voor bezoekers gesloten.

De mooie Sallandse natuur maakt echter veel goed. Dat merk je direct al buiten Holten, als de beklimming van de Holterberg begint. In het verlengde van de Heuvelrug ligt de Hellendoornse Berg met aan de voet het avonturenpark Hellendoorn.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

 • Henk Besselink 08/10/2018 at 15:59

  Geachte, de download van de Salland-route komt niet overeen met de aanwijzingen volgens de aanwezige ANWB-route borden. Bij hellendoorn zit een verschil, tussen ommen en dalfsen zit een verschil en ten noorden van deventer zit een verschil. Afstand volgens download 110km, gereden route (afgelopen weekend 06-10) volgens borden 122km. Indien gewenst kunt U van mij de “correcte route volgens de borden” wel krijgen in een gereden track-GPX bestand.
  mvg Henk

  Antwoord
  • Bart Verhoeven 08/10/2018 at 21:26

   Beste Henk, de routes zijn alweer wat jaren oud. En in oudere systemen gemaakt. Er kan dus inderdaad een foutje insluipen. Als je ons wilt helpen met de correcte .gpx graag! Die kun je altijd sturen naar redactie@promotor.nl Dank!

   Antwoord
   • Henk Besselink 09/10/2018 at 11:07

    Bart, gpx track en route staan op de mail.

    Antwoord
    • Bart Verhoeven 09/10/2018 at 13:55

     Hallo Henk,

     Dank, maar ik zie hem nog niet verschijnen. Kan misschien komen door de GPX. Had je de routes gezipped?

     Groetjes,

     Bart

     Antwoord
     • Henk Besselink 09/10/2018 at 15:14

      Bart, niet gezipped. Zal zo meteen zip versie sturen