28 Salland-route

Salland neemt een centrale plaats in in de provincie Overijssel. Het vertoont zowel overeenkomsten met het wat gesloten parklandschap van oosterbuur Twente (de golvende Sallandse Heuvelrug) als met het weidse landschap van het westelijke Overijsselse Waterland (de rivieren Overijsselse Vecht, Regge en IJssel).

Total distance: 110081 m
Download file: Sallandroute.gpx

Aan veel kerken, kastelen, molens en boerenhoeven is nog te merken dat Salland een rijke geschiedenis kent. Veel historische bouwwerken houden helaas hun deuren voor bezoekers gesloten.

De mooie Sallandse natuur maakt echter veel goed. Dat merk je direct al buiten Holten, als de beklimming van de Holterberg begint. In het verlengde van de Heuvelrug ligt de Hellendoornse Berg met aan de voet het avonturenpark Hellendoorn.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.