20 Koggen-route

Voor wie van afwisseling houdt, deze Koggenroute. Hij doorkruist de fraaie droogmakerijen De Beemster en de West-Friese streek Wester-Kogge. En je maakt kennis met het oostelijk deel van West-Friesland, een ‘kaap’ gemarkeerd door Hoorn, Enkhuizen en Medemblik.

Total distance: 126184 m
Download file: Koggenroute.gpx

Streeknamen zijn De Streek, Polder Het Grootslag en de Noorder-Koggen. Het woord ‘koggen’ heeft twee betekenissen: een middeleeuws scheepstype en een zogeheten ambachtsvierendeel, een instantie die zich bezighield met dijken, sluizen en andere waterkeringen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.