Motorroutes langs het Water

De komende dagen is het warm, heet zelfs. Dan is er niets zo lekker als langs water rijden. We deden een duik in het Promotor Route Archief en duikelden wat verkoelende motorroutes op. Het Promotor Route Archief. De naam zegt het al: daarin zijn alle routes opgeslagen, die we in 25 jaar Promotor hebben gemaakt en gereden. Da's aan de ene kant mooi, maar in 25 jaar is het Nederlandse soms wat wegennet verlegd of zijn de verkeersregels veranderd. De routes die we opnieuw publiceren bewerken we zo goed mogelijk naar de huidige tijd. Desondanks zijn foutjes natuurlijk altijd mogelijk. Maar net ...
De komende dagen is het warm, heet zelfs. Dan is er niets zo lekker als langs water rijden. We deden een duik in het Promotor Route Archief en duikelden wat verkoelende motorroutes op. Het Promotor Route Archief. De naam zegt het al: daarin zijn alle routes opgeslagen, die we in 25 jaar Promotor hebben gemaakt en gereden. Da's aan de ene kant mooi, maar in 25 jaar is het Nederlandse soms wat wegennet verlegd of zijn de verkeersregels veranderd. De routes die we opnieuw publiceren bewerken we zo goed mogelijk naar de huidige tijd. Desondanks zijn foutjes natuurlijk altijd mogelijk. Maar net als een gps is ook een gpx een hulpmiddel voor een leuke - in dit geval verkoelende - dag. Dus Garmin rijders: herberekenen uit en gaan. TomTom rijders hebben het makkelijker: laafde de track en rijden! Veel plezier! Download Klassiek IJsselmeer Een lange, klassieke rit langs het IJsselmeer die begint in Durgerdam en eindigt in Muiden. Tussendoor doe je ook de Afsluitdijk aan, bezoek je het Vissersmonument in Urk en bkijk je van de Praambult de beestenboel van de Oostvaardersplassen. Gaaf rondje dus. Download Links IJsselmeer Het korte rondje IJsselmeer. Start in Amsterdam, finish in Diemen. Bij Enkhuizen maak je de sprong naar Lelystad. Voor motorrijders die het Klassieke Rondje net iets aan de lange kant vinden. Meerrijden in het Gaasterland Het merengebied van Nederland ligt in het zuidoosten van Friesland: Tjeukemeer, Fluessen, Snekermeer. De Gaasterland route doet z'n best je zo dicht mogelijk langs het water te leiden. Download Giethoorn - Twello Beetje leugentje om bestwil: de route start niet in Giethoon, maar in Dwarsgracht. Ligt, maar omdat niemand het kent, bestaat het gevaar dat niemand deze route gaat rijden. En dat zou zonde zijn. De route verbindt het merengebied van Noordwest-Overijssel aan de IJssel. Pas op voor de bochten, waarin je je hoofd amper koel kunt houden.  

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?