39 Taxandria-route

Deze grenslandroute van Nederland en België is genoemd naar de oudste benaming van de Kempen, namelijk Taxandrië of Toxandrië.

Total distance: 138463 m
Download file: TRACK-Taxandriaroute.GPX

Plinius gebruikt de naam als eerste, in het jaar 75, in zijn ‘Natuurlijke Historiën’. In de 12e eeuw werd de oude naam geleidelijk verdrongen door de nieuwe benaming: Campania, ofwel de Kempen. Alleen in de naam Tessenderlo (gemeente tussen Herentals en Hasselt) en in enkele straatnamen leeft de oude naam nog voort.

Lengte toer: 138 km

Start en finish: Goirle

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.