17 Noordwest Overijssel-route

De Noordwesthoek of de Kop van Overijssel is grotendeels een laagveengebied met prachtige meren. De kern wordt gevormd door de Beulaker en Belter Wijde (doorsneden door de weg Vollenhove – Meppel).

Total distance: 116254 m
Download file: TRACK-17-Noordwest Overijsselroute.GPX

Het bekendst is dit gebied door het dorp Giethoorn, gelegen aan het Boven Wijde. Hier kan een tochtje per punter worden gemaakt; maar een bootje huren in het fraai gelegen Belt-Schutsloot is avontuurlijker en zeker rustiger. Voorts kan een bezoek worden gebracht aan het unieke natuurgebied de Weerribben bij Ossenzijl, of een wandeling worden ondernomen door de nieuwe bossen in de Noordoostpolder (het Voorsterbos bij Kraggenburg dan wel het Kuinderbos bij Kuinre). Enkele plaatsen in deze streek lagen vóór de inpoldering van de Noordoostpolder aan de Zuiderzee. Vollenhove, Zwartsluis en Blokzijl waren toen belangrijke haven –en vissersplaatsen.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.