13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

18 Dr. Picardt-route

Dr. Johan Picardt (1600-1670), theoloog en archeoloog, werd in Gronau, in het Duitse graafschap Bentheim geboren. Hij stierf in Coevorden. Zijn interesse en genegenheid voor dit grensgebied waren de ANWB en de Duitse zusterorganisatie ADAC de aanleiding om de route naar hem te vernoemen. Landschappelijk valt de route in twee delen uiteen. Het noordelijke gebied is als een kleinschalig coulisselandschap te bestempelen: akkers en weiden gestoffeerd met zo veel groen dat de horizon meestal aan het gezicht onttrokken blijft. Wat zuidelijker, vooral in de omgeving van het Duitse Uelsen en het Twentse Ootmarsum, vind je een aantrekkelijk, licht golvend terrein, waar bouw- en weiland wordt afgewisseld door bossen en grillige beekdalen.

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/dr-picard.gpx”]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen