18 Dr. Picardt-route

Dr. Johan Picardt (1600-1670), theoloog en archeoloog, werd in Gronau, in het Duitse graafschap Bentheim geboren. Hij stierf in Coevorden. Zijn interesse en genegenheid voor dit grensgebied waren de ANWB en de Duitse zusterorganisatie ADAC de aanleiding om de route naar hem te vernoemen. Landschappelijk valt de route in twee delen uiteen. Het noordelijke gebied is als een kleinschalig coulisselandschap te bestempelen: akkers en weiden gestoffeerd met zo veel groen dat de horizon meestal aan het gezicht onttrokken blijft. Wat zuidelijker, vooral in de omgeving van het Duitse Uelsen en het Twentse Ootmarsum, vind je een aantrekkelijk, licht golvend terrein, waar bouw- en weiland wordt afgewisseld door bossen en grillige beekdalen.

Total distance: 141743 m
Download file: dr-picard.gpx
Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.