2021 MotoGP-coronapuzzel weer iets verder gelegd

Geen Grand Prix van Amerika en geen Grand Prix van Argentinië in 2021 (al zijn ze officieel uitgesteld). Wel twee GP’s op Losail (26-28 maart + 2-4 april) en gelukkig weer een MotoGP-wedstrijd op Portimao (16-18 april). Of ze allemaal daadwerkelijk verreden gaan worden is een tweede, maar voorlopig hebben we in ieder geval een iets realistischere MotoGP-kalender voor dit seizoen.

Het was namelijk al lange tijd duidelijk dat een wedstrijd in Amerika (Circuit Of The Americas) en Argentinië (Termas de Río Hondo) onhaalbaar zouden zijn. De vraag was slechts wanneer het officieel werd dat beide races in 2021 niet door zouden gaan. Dat is nu dus en is helaas voor zowel de Amerikaanse als de Argentijnse Grand Prix voor het tweede jaar op rij.

Coronapuzzel voor Nederlandse motorsport begonnen

Vanaf Jerez, begin mei, wordt de eerdere kalender weer gevolgd. De Dutch TT staat dus nog steeds gepland in het laatste weekeinde van juni, al konden we eerder vandaag al melden dat er tot 1 juni geen grote evenementen in Drenthe gehouden mogen worden. 

De TT valt daar dus niet onder, maar echt veel speling is er ook niet. Verder speculeren daarover heeft overigens verder totaal geen zin nu en dat doen we dus ook niet.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?