13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Coronapuzzel voor Nederlandse motorsport begonnen

De eerste ronde van Dutch Masters of Motocross 2021 is verplaatst naar Oldebroek op 17 april. Dit omdat de DMoMX-wedstrijden in Harfsen (21 maart) en Oss (28 maart) niet doorgaan op de geplande data. Een grote teleurstelling, met name voor MC Hamac Harfsen en Stichting Motorcross Oss. De twee clubs zaten al midden in de voorbereidingen…

Op dit moment bestaat de kalender van DMoMX 2021 uit Oldebroek (17 april), Arnhem (2 mei) en Rhenen (5 juni). De bedoeling is nu om voor Harfsen als Oss een nieuwe datum te vinden, later in het seizoen.

De start van het reguliere ONK in Gemert (7 maart) en Boekel (13 en 14 maart) staat, ondanks de onzekerheid over coronamaatregelen, nog wel overeind. De organisatoren van deze wedstrijden wachten met een beslissing tot er begin februari meer bekend wordt over de verdere aanpak van de coronacrisis.

Verlopen rijbewijzen blijven langer geldig

En dan Assen… De twaalf burgemeesters van Drenthe hebben gisteren besloten dat er tot 1 juni geen grote evenementen mogen plaatsvinden in deze provincie. Het WorldSBK Assen valt daar dus midden in. Voorlopig staat de opening van het seizoen gepland in het laatste weekeinde van april. RTV Drenthe meldt al dat bijvoorbeeld de Cascaderun in Hoogeveen, de 4 mijl van Emmen en de Meppel City Run niet doorgaan omdat ze allemaal op de planning stonden tussen nu en 1 juni.

Of het SBK ook wordt verzet, dan wel vervalt is nog niet duidelijk. Goed ziet het in ieder geval niet uit.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen