24 van Le Mans achter gesloten deuren

Het goede nieuws is dat de 24-uursrace voor motoren doorgaat op 29 en 30 augustus op het Bugatti-circuit van Le Mans, het slechte nieuws is dat dit vanwege de coronapandemie achter gesloten deuren zal plaatsvinden.
De internationale motorsportfederatie FIM, organisator Automobile Club de l’Ouest en Eurosport Events, de promotor van het Endurance WK, volgen daarbij uiteraard de richtlijnen van de Franse overheid. Kaarthouders krijgen een voucher voor volgend jaar.

“Een unieke situatie vraagt om buitengewone maatregelen”, verklaart Pierre Fillon, voorzitter van de ACO. “De 43e editie van ons evenement zal zonder publiek plaatsvinden. Maar het belangrijkste is dat hij doorgaat. Het zal vreemd zijn zonder fans langs de baan, maar we hopen ze actie en opwinding te bieden, waar ze ook zijn.”

FIM-president Jorge Viegas voegt toe: “Ik ben de ACO dankbaar dat ze dit legendarische evenement toch kunnen laten doorgaan, zelfs al is het achter gesloten deuren. Complimenten voor alle inspanningen, ook van Eurosport Events, die ongetwijfeld spectaculaire beelden gaan opleveren.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL