maandag 30 januari 2023

24 van Le Mans achter gesloten deuren

Het goede nieuws is dat de 24-uursrace voor motoren doorgaat op 29 en 30 augustus op het Bugatti-circuit van Le Mans, het slechte nieuws is dat dit vanwege de coronapandemie achter gesloten deuren zal plaatsvinden.
De internationale motorsportfederatie FIM, organisator Automobile Club de l’Ouest en Eurosport Events, de promotor van het Endurance WK, volgen daarbij uiteraard de richtlijnen van de Franse overheid. Kaarthouders krijgen een voucher voor volgend jaar.

“Een unieke situatie vraagt om buitengewone maatregelen”, verklaart Pierre Fillon, voorzitter van de ACO. “De 43e editie van ons evenement zal zonder publiek plaatsvinden. Maar het belangrijkste is dat hij doorgaat. Het zal vreemd zijn zonder fans langs de baan, maar we hopen ze actie en opwinding te bieden, waar ze ook zijn.”

FIM-president Jorge Viegas voegt toe: “Ik ben de ACO dankbaar dat ze dit legendarische evenement toch kunnen laten doorgaan, zelfs al is het achter gesloten deuren. Complimenten voor alle inspanningen, ook van Eurosport Events, die ongetwijfeld spectaculaire beelden gaan opleveren.”

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen