Aftellen naar Superbikes at Sea op Zandvoort

Precies over zeven dag zullen de racemotoren na 18 jaar weer ouderwets rondjagen op het circuit van Zandvoort tijdens Superbikes at Sea. Op 26 en 27 september staat het nieuwe evenement op het programma. Zowel rijders voor de BeNeCup, als ook de verschillende cupklassen, strijden om de podiumplaatsen. Cecile van Hattem, organisator van Superbikes at Sea, voorspelt spannende races: “Het einde van het raceseizoen nadert en in de meeste klassen blijft het spannend wie het kampioenschap gaat winnen. Dus we hopen op veel publiek om de rijders aan te moedigen.”

Een van de klassen die op het programma staat is de Honda Moriwaki 250 Junior Cup. In deze klasse, opgezet om jong talent door te laten groeien naar internationaal niveau, zie je een veelheid aan nationaliteiten aan de start verschijnen. Van Nederlands tot Frans, Fins, Hongaars, maar ook coureurs uit landen als Turkije en Brazilië.

Ook de KTM RC Cup is een klasse waarin jong talent de kans krijgt om op een laagdrempelige manier te proeven aan de racesport. Deze klasse staat onder leiding van Arie Vos en KNMV-trainer Joey Litjens. Aangezien het bloed kruipt waar het niet gaan kan, wil oud-coureur Arie zelf ook nog wel eens meerijden in de KTM RC Cup. Zo ook op Zandvoort tijdens Superbikes at Sea.

Ook de Dutch Ducati Dealer Cup (3D-cup) komt in actie. Deze amateurklasse viert in 2015 haar tiende jubileum. Meer informatie: www.superbikesatsea.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.