AMA Supercross: Cameron Mcadoo in beeld

Als je een topcrosser zo ziet zitten als Cameron Mcadoo links, kun je slechts hopen dat het niet heel erg is… Een klein foutje op een dubbele deed hem totaal verkeerd uitkomen voor de volgende sprong, waardoor hij als een soort Epke Zonderland een voor ons totaal onbekend turnelement uitvoerde, doordat zijn benen bleven ‘hangen’ aan zijn Kawasaki KX250. De rode vlag ging zelfs uit, omdat Mcadoo bovenop de bult lag, dus einde race voor hem zou je denken. Maar wat bleek? Hij mocht volgens de regels weer meedoen en na een medische check kon hij gewoon weer starten. Om – ...
Als je een topcrosser zo ziet zitten als Cameron Mcadoo links, kun je slechts hopen dat het niet heel erg is… Een klein foutje op een dubbele deed hem totaal verkeerd uitkomen voor de volgende sprong, waardoor hij als een soort Epke Zonderland een voor ons totaal onbekend turnelement uitvoerde, doordat zijn benen bleven ‘hangen’ aan zijn Kawasaki KX250. De rode vlag ging zelfs uit, omdat Mcadoo bovenop de bult lag, dus einde race voor hem zou je denken. Maar wat bleek? Hij mocht volgens de regels weer meedoen en na een medische check kon hij gewoon weer starten. Om – zonder rijnummer - derde te worden! Zelfs Ricky Carmichael, tegenwoordig co-commentator, was sprakeloos en dat was zo’n beetje voor het eerst in de geschiedenis. Check hier de live beelden van de crash. Normaal verwijzen wij er liever niet naar, maar dit is wel zo bijzonder dat we eenmalig een uitzondering maken. Je moet het echt zien om het een beetje te kunnen geloven.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?