13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Andere opzet TT Speed Week

Links voorzitter Joop Boertjens van de Stichting TT Speed Week, rechts Robert Heilbron van Speed Events NL

Al enige jaren wordt getracht te TT-week op te fleuren met muziek in de binnenstad van Assen. Vanaf dit jaar worden de festiviteiten in Assen uitgebreid met andere activiteiten. Daar gaat nu de Stichting TT Speed Week mee aan de slag. Voorzitter Joop Boertjens (iemand met een ruime politieke en bestuurlijke ervaring): “Er moet een festival komen dat klinkt als een klok. Het moet meer worden dan een muziekfestival. We willen de motoren terugbrengen in het centrum.”

Voor de organisatie is een contract afgesloten met Speed Events NL. Die naam zegt je waarschijnlijk niets, maar er gaat vast wel een lampje branden als je weet dat dit bureau de motor is achter het succesvolle City Racing in Rotterdam (en ook Moskou). Robert Heilbron van Speed Events NL: “De ambities zijn groot. We hebben gekeken naar de Daytona Speedweek. Het moet een evenement op wereldformaat worden.”

Opvallende onderdelen van het programma zijn demo’s (op zondag 22 en vrijdag 27 juni) met racemotoren uit tal van klassen onder naam Moto City Racing op een parcours in Assen. Op woensdagmiddag komt er een Kid’s middag en wordt er een Cross Arena ingericht, waar men zelf kan crossen. Op woensdag, donderdag en vrijdag zijn er freestyle-demo’s in het centrum van Assen. Eind april hoopt men de namen van de optredende muzikanten te kunnen meedelen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen