Panigale gecrasht?

foto: Henny B. Stern.

De Ducati Elite II van Moto Puro uit Nuenen zal de meeste van jullie niet ontgaan zijn. Deze meesterlijke zelfbouwcreatie op basis van een 1199 Panigale S was tijdens de MOTORbeurs in Utrecht nog te bewonderen op de MOTOR-stand. 

Mocht je onverhoopt een schuivertje gemaakt hebben met je Panigale – of gewoon teveel geld hebben – dan is er hoop. Verkoop de machine niet in onderdelen op Marktplaats maar probeer er bijvoorbeeld een op de Elite II geinspireerde café racer van te maken. Dat wordt nu iets makkelijker omdat Moto Puro extra onderdelen, cruciaal voor de ombouw, op voorraad heeft.

Zo is er van de kroonplaat, noodzakelijk om de risers te plaatsen voor stuurmontage, een extra serie cnc-gefreesd, zowel voor de S (met 42 mm Öhlins vork) als voor de gewone met 50 mm Marzocchi-diameter. Ook het stuur is leverbaar. De koplamp komt van een Ducati MH900 en is ‘zolang de voorraad’ strekt nog gewoon te bestellen als officieel onderdeel. Verder kun je het zo gek maken als je zelf wilt; spaakwielen, uitlaatsysteem, seat-unit…alles is mogelijk.

Een café racer met Panigale stuurkwaliteiten. Ideale mix?

Meer weten over de Moto Puro Ducati Elite II? In MOTOR Magazine nummer 5 (17 april in de winkel) lees je alles over deze bijzondere machine.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?