Assen blijft gewoon Assen

Hartstikke leuk hoor dat het TT Circuit aan het kijken is of de Formule 1 naar Assen kan komen – en ergens ook hartstikke te begrijpen met Max Verstappen – maar wij maakten ons toch een beetje zorgen. Welke gevolgen heeft de mogelijke komst van de F1 voor het TT Circuit en zou het van een motorcircuit niet zomaar een autocircuit kunnen worden? Nee, zo blijkt vandaag! 

Wat is het verhaal? Het TT Circuit Assen heeft een positieve beoordeling ontvangen van Charlie Whiting, de race-directeur van de internationale autosportfederatie FIA. Dit in verband met de Grade 1-licentie, de licentie die een vereiste is om in de toekomst eventueel een Formule 1-race te kunnen organiseren.

En zoals verwacht moeten er een aantal aanpassingen gedaan worden aan kerbstones, vangrails en tecpro barriers (soort van stootkussens). Maar het belangrijkste komt nu! Aan het circuit zelf hoeft weinig veranderd te worden waardoor het specifieke karakter gewaarborgd blijft. Kort samengevat: de lay-out van het motorcircuit blijft dus onaangetast.

De eerstvolgende stap is dat FOM (Formula One Management) een bezoek brengt aan Assen. Dat zal waarschijnlijk op korte termijn gebeuren, aldus Arjan Bos, voorzitter van het TT Circuit.

Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.