dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Australische aanvulling

De openingsronde van het Superbike Wereldkampioenschap op Phillip Island wordt voor de fans Down Under extra interessant. Er zijn namelijk vijf wildcards toegekend aan rijders uit Australië, die graag zichzelf in de spotlights rijden tijdens hun thuisrace.

Het vijftal voegt zich bij vijf van hun landgenoten, wetende Glenn Scott (Honda), Aiden Wagner (MV Agusta) en Lachlan Epis (Kawaski) in het Supersport WK, en bij het WK Superbikes vinden we Josh Hook (Kawasaki) en Josh Brookes (BMW).

Onder de wildcards kunnen we bij de grote jongens rekenen op een vierde Ducati Panigale met Mike Jones aan de clip-ons en IDM-rijder Jed Metcher komt net als verleden jaar weer met een Kawasaki ZX10R aan de start.

Onder de 600-rijders zijn er ook wat extra deelnemers aangemeld. Namen als Mitch Levy en Kane Burns zullen niet meteen bekend in de oren klinken, aangezien het Australisch Supersport-kampioenschap er nou niet per se eentje van wereldfaam is. Maar aan boord van de X50 Racing Yamaha YZF-R6 vinden we een wel heel bekende naam; kennen we Anthony West nog? De 34-jarige Australiër heeft zo’n beetje alles geracet wat er te racen valt, van 125s, 250s tot zelfs 500cc-racers, de Moto2 en de MotoGP.

In 2004, 2007 en 2009 verscheen hij ook al een stuk of wat keren aan de start van een World Supersport-race, en niet onverdienstelijk ook. Hij behaalde een tweetal overwinningen en verscheen in totaal zes keer op het podium.

Kort om, let goed op de groene Yamaha R6, met vermoedelijk nummer dertien op de kuip!

WILDCARD-DEELNEMERS:

WBSK:
Mike Jones – DesmoSport Ducati, Ducati

Jed Metcher – Race Center, Kawasaki

WSS:
Anthony West – X50 Racing, Yamaha

Kane Burns – Burns Racing, Suzuki

 

Mitch Levy – Landbridge Racing, Yamaha

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen