maandag 11 december 2023

Bleker naar TT Vriendendag

Tijdens de Vriendendag van Stichting Vrienden TT Circuit, op zaterdag 24 september, geeft staatssecretaris Henk Bleker (foto) van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zijn visie op het samenspel van het TT Circuit in Assen en haar omgeving. Tevens wordt op deze dag het pleidooi voor een allesomvattend Masterplan voor de Nederlandse motorsport nader toegelicht.

De Stichting Vrienden TT Circuit behartigt de belangen van gebruikers en bezoekers van de Drentse baan. Inmiddels hebben zich al meer dan 2000 auto- en motorsportliefhebbers bij de stichting aangesloten. Deze ‘vrienden’, maar ook omwonenden, lokale politici en andere belanghebbenden worden uitgenodigd om tijdens de jaarlijkse Vriendendag op het circuit met elkaar van gedachten te wisselen.

Op 24 september, gelijktijdig met de trainingen en kwalificaties voor de MOTO73 SMA Race of the Champions, is staatssecretaris Bleker aanwezig om toe te lichten hoe de activiteiten op het circuit en het economisch belang hand in hand kunnen gaan met bescherming van de natuur en belangen van omwonenden.

Aanleiding voor de uitnodiging aan het adres van de staatssecretaris is onder andere het pleidooi van de Stichting Vrienden TT Circuit voor een Masterplan dat de toekomst van de Nederlandse motorsport moet waarborgen. Coureurs van eigen bodem dienen op termijn weer mee te draaien in de mondiale top en daarvoor is een heldere en vooral ook brede visie noodzakelijk.

Een aanpak die verder reikt dan het belang van de coureurs alleen en ook rekening houdt met maatschappelijke thema’s, zoals duurzaamheid, innovatie en onderwijs. Het circuit, Assen, Drenthe en (Noord-)Nederland moeten wereldwijd koploper worden op het gebied van duurzame tweewielertechniek. Zodoende wordt talent gekweekt op sportief en technisch vlak en kan ‘de kathedraal van de motorsport’ weer mondiaal haar stempel drukken en eigenhandig invloed uitoefenen op de sportieve toekomst.

Kijk voor het gehele programma van de Vriendendag 2011 (met dagvoorzitter Evert ten Napel, inclusief rondleidingen, ‘meet and greet’ met de ambassadeurs van de Stichting Vrienden TT Circuit èn gratis toegang tot de kwalificatietrainingen van de SMA Race of the Champions) en om direct aan te melden op www.vriendentt.nl.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen