‘Bradl nu al Moto2-kampioen’ UPDATE

UPDATE 4-11-2011
Het is officieel, Stefan Bradl is Moto2-wereldkampioen. Het team van Marc Marquez heeft namelijk net officieel laten weten dat de Spanjaard niet kan racen dit weekend. Het is wellicht niet de manier waarop Bradl kampioen wilde worden maar de titel neemt niemand ‘m meer af. Onze felicitaties gaan ook richting Peter Bom van Bomba. Landgenoot Bom is de data-analist van Bradl en heeft dus een mooi aandeel in deze titel. Prost der Peter!

BERICHT 3-11-2011
De Duitser Stefan Bradl mag zich komend weekeinde in Valencia zo goed als zeker laten kronen tot wereldkampioen in de Moto2-klasse. De enige overgebleven concurrent van Bradl, de Spanjaard Marc Marquez, moet de slotrace van het seizoen waarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan vanwege de blessures die hij enkele weken terug in Maleisië opliep.

”Ik heb meer tijd nodig”, meldde Marquez op zijn website. Volgens de Spanjaard is er nog een heel kleine kans op verbetering. ”Als dat niet gebeurt, zal ik met pijn in het hart de race in Valencia moeten missen.”

Bradl heeft 23 punten voorsprong op Marquez, maar de 21-jarige Duitser wilde woensdag nog geen feest vieren. ”Pas als Marquez zondag niet aan de start staat, is de wereldtitel zeker”, meldde de ploeg van Bradl.

Marquez ging tijdens de vrije training voor de Grote Prijs van Maleisië met zijn Suter hard onderuit. Hij liep daarbij een hersenschudding op en had problemen met zijn zicht. De coureur van Team CatalunyaCaixa Repsol moest de race daarom noodgedwongen overslaan.

Bron en foto: ANP
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.