Burgess: ‘Rossi is niet ambitieus genoeg’

Jeremy Burgess is meer gebrand op overwinningen dan Valentino Rossi, vertelt de Australiër in een interview met Cyclenews.com. Rossi schoof zijn chefmonteur Burgess aan het eind van vorig GP-Seizoen zonder pardon aan de kant. Die stap was volgens de Italiaanse multikampioen noodzakelijk om niet standaard achter Marquez, Pedrosa en Lorenzo te eindigen. Toch toont Burgess zich in het interview ambitieuzer dan je op grond van Rossi’s beslissing om afscheid van elkaar te nemen verwacht. “Valentino houdt van het hele proces van racen. Hij houdt net zo veel van het rijden als van het winnen. Voor mij draait het allemaal om winnen. Mijn houding is dat je net zo goed thuis kunt blijven als je toch niet gaat winnen.”

Niet winnen en op leeftijd raken heeft volgens de Australiër zeker gevolgen voor de populariteit van een coureur: “Op zijn 35ste krijgt Rossi dit seizoen niet veel nieuwe fans. Tegenwoordig hangen tienjarigen posters van Marc Marquez boven hun bed.” Burgess ziet het niet meer zitten om met zo’n nieuweling aan de slag te gaan. “Ik was ooit een vaderfiguur, nu ben ik meer een grootvaderfiguur. Na 34 jaar ben ik tevreden met wat ik heb bereikt.”

Foto: 2SNAP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.