Caselli blijft verbazen

 

KTM heeft met Kurt Caselli een prima vervanger voor de geblesseerde Marc Coma weten te strikken. De Amerikaanse debutant reed zich in de elfde etappe wederom in de kijken, door zijn tweede Dakar-zege te pakken. Op de ingekorte special (naar 191 kilometer door regenval, red.) was de 29-jarige Caselli veruit de snelste, met vier minuten en vijfenveertig seconden voorsprong op Paulo Goncalves. Cyril Despres werd derde en vergrootte op die manier zijn voorsprong in het klassement, doordat zijn directe concurrenten achter hem eindigden. Zo werd zijn waterdrager Ruben Faria tiende en kijkt zodoende nu naar een achterstand van dertien minuten en zestien seconden op klassementsleider Despres. Ook merkgenoot Francisco Lopez Contardo verloor terrein op de Fransman met een vijfde plek, maar kwam wel weer wat dichter in de buurt van Faria. 
Ondanks dat de top-vijf in het klassement ongewijzigd bleef, was daar achter wel van alles aan de hand. Zo verloor Helder Rodrigues op zijn Honda veel tijd door een reparatie in de special. Hij verloor daardoor drie kwartier, terwijl hij juist nog als eerste rijder doorkwam bij het eerste controlepunt. De Portugees zakte daardoor terug in het klassement, waar onder meer Frans Verhoeven flink van profiteerde. De Yamaha-rijder werd elfde in de special van La Rioja naar Fiambalá, maar het meest voornaam was het feit dat hij maar liefst vijf plekken klom in de tussenstand. Verhoeven staat nu achtste algemeen. Henk Knuiman had, ondanks drie valpartijen, ook een lekkere dag en klokte een achttiende tijd. Zijn prima presteren op deze twaalfde dag van Dakar Rally zorgde ervoor dat Knuiman ook in het klassement steeg. De KTM-rijder staat nu achttiende. Alle andere Nederlanders zijn ook binnengekomen. Wel is Hans-Jos Liefhebber flink gekelderd in het algemeen klassement. In de elfde etappe kreeg hij te maken met een technisch mankement en raakte zodoende veel kostbare rijtijd kwijt. Liefhebber is door de pech achttien plaatsen in de tussenstand gezakt en staat nu 53ste geklasseerd.
 
Uitslag etappe 11
1. Kurt Caselli, USA, KTM4:43.14
2. Paulo Goncalves, PRT, Husqvarna+4.45
3. Cyril Despres, FRA, KTM+6.24
4. Juan Pedrero, ESP, KTM+10.18
5. Francisco Lopez Contardo, CHL, KTM+10.51 
11. Frans Verhoeven, Yamaha+21.16
18. Henk Knuiman, KTM+34.05
25. Robert van Pelt, Honda+45.29
41. Jan van Gerven, KTM+1:02.27
42. Alex van Ginkel, KTM+1:02.34
47. Marco van Geel, KTM
53. Marcel Snijders, Honda
58. Sjaak Martens, KTM
76. Richard de Groot, Yamaha
111. Bastiaan Nijen Twilhaar, KTM
112. Marcel Huigevoort, KTM
113. Caspar van Heertum, KTM
114. Caspar Schellekens, KTM
123. Hans-Jos Liefhebber, KTM
 
Foto KTM

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.