Casey Stoner tot Rossi: ‘Valentino, je maakte mijn prestaties belangrijker’

‘Ik heb veel geleerd van Rossi,’ tweet Casey Stoner. Zelfs Lorenzo erkende de grootheid van zijn vroegere rivaal: ‘Zijn charisma is van hetzelfde niveau als dat van Jordan, Ali, en Senna.’

Valentino Rossi kende veel tegenstanders tijdens zijn lange carrière. Zijn gevechten met Casey Stoner en Jorge Lorenzo hebben geschiedenis geschreven. Twee springen eruit: het inhalen van de Australiër in de Corkscrew van Laguna Seca in 2008 en Lorenzo in Barcelona in 2009. Hun relaties zijn niet altijd idyllisch geweest. Integendeel: Ze hebben vaak confrontaties gehad, zelfs tijdens conferenties. Maar nadat de Dokter zijn pensioen aankondigde, wilden Stoner en Lorenzo een eerbetoon aan hem brengen.

Valentino Rossi stopt met motorracen

Stoner richtte zich op Twitter rechtstreeks tot hem: ‘You’ve been without a doubt one of my greatest rivivals. Mijn prestaties zijn des te meer gevalideerd door tegen jou te hebben geracet. We hebben zware geleverd gehad door de jaren heen, en ik heb veel van je geleerd. Ik hoop dat je geniet van het volgende hoofdstuk van je leven. Er is nog steeds veel om van te genieten.’

Lorenzo erkende ook Rossi’s grootheid en herinnerde zich de tijden van de magnifieke 4: samen met Casey en Petronas. De coureur van Mallorca schreef: ‘Einde van een tijdperk. Op het circuit waren we met z’n vieren even snel, maar in termen van charisma en transcendentie, staat Valentino op het niveau van Jordan, Woods, Ali of Senna. Geniet van dit nieuw hoofdstuk, legende!’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.