Cluzel naar WK Superbike

De revelatie van het WK Supersport kan gelijk doorstromen richting een hoger platform. De 24-jarige Jules Cluzel komt volgend seizoen namelijk uit voor Fixi Crescent Suzuki. De Fransman wordt daar de teamgenoot van Leon Camier. In eerste instantie zou Cluzel nog een jaar Supersport rijden maar de Fransman kon deze kans natuurlijk niet laten liggen.

In 2012 stapte Cluzel over van de Moto2 naar het WK Supersport. Op een Honda CBR600RR van PTR Honda werd hij gelijk tweede in de eindstand, achter wereldkampioen Kenan Sofuoglu. De eerste test met Cluzels nieuwe wapen, de Suzuki GSX-R1000, staat gepland in januari op een Spaans circuit.

Foto: 2Snap
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?