13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Coma wint vierde etappe

Frans Verhoeven heeft zijn tweede topnotering op rij behaald in de Dakar Rally. De Brabantse motorcoureur eindigde woensdag in de vierde etappe, met een klassementsproef van 326 kilometer tussen San Juan en Chilecito, als derde. Een dag eerder was Verhoeven tweede geworden.

De Spaanse titelverdediger Marc Coma was op zijn KTM de snelste op het glooiende parcours. De Fransman Cyril Despres eindigde op ruim twee minuten als tweede, Verhoeven gaf 8.26 toe op Coma. Coma verloor dinsdag veel tijd door de verkeerde route te nemen. In de algemene stand heeft de Spanjaard dik acht minuten achterstand op Despres. Verhoeven staat zevende in het klassement, op 37.48 van Despres.

Onze landgenoot bleef toch met een kater zitten. Want wat als halverwege de proef niet het achterspatbord van zijn Sherco was afgebroken? Omdat de kabel van zijn achterlicht daarbij kapot ging, kreeg Verhoeven te maken met kortsluiting. ”Alles lag ineens stil, ik schrok me rot”, aldus de Brabander, die zijn motor met een ijzerdraadje, wat tape en een nieuwe zekering weer berijdbaar maakte.

Henk Knuiman had een zware dag. Zijn val tijdens de tweede etappe speelt hem nog steeds veel parten. Knuiman liep tijdens deze crash niet alleen een diepe wond op, net onder zijn elleboog, maar blesseerde ook zijn rechter hand. Daarnaast kampt Knuiman de laatste twee dagen met diarree. Uiteindelijk kwam hij op een vierendertigste plaats over de finish.

Voor Jan van Gerven en Ebert Dollevoet is Le Dakar voorbij. Van Gerven kon door ontstekingsproblemen niet verder. Dollevoet raakte uitgedroogd en moest daardoor opgeven.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen