Weer code oranje voor kustgebieden

Het KNMI waarschuwt voor extreem weer in de kustprovincies. Voor Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland en Groningen geldt code oranje. In de rest van Nederland geldt code geel. Het KNMI voorspelt zeer zware windstoten, aan zee tot 120 kilometer per uur. Een buienlijn trekt van noord naar zuid over het land, aldus de weerdienst.

Daarbij zijn in de kustprovincies windstoten mogelijk van 90 tot 110 kilometer per uur. Ook verder landinwaarts kunnen windstoten de 100 kilometer per uur halen. Ook valt er in korte tijd veel regen en daar kan het verkeer last van hebben.

De ANWB en Rijkswaterstaat raden automobilisten aan de komende uren op de weg rekening te houden met de harde wind. Ook motorrijders moeten vanzelfsprekend extra attent zijn. Vooral in de kustprovincies kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.

Bron en foto: ANP
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.