Contractverlenging TT aanstaande

Dorna, de rechtenhouder van de MotoGP, streeft ernaar meer Grands Prix buiten Europa te laten verrijden. Dit jaar kwam het Amerikaanse Austin er al bij, voor volgend jaar staat ook Argentinië op de kalender. Het aantal GP’s kan echter niet onbeperkt worden opgeschroefd. Meer dan de huidige achttien vindt Dorna niet wenselijk. Meer races buiten Europa houdt automatisch in dat er minder in Europa kunnen worden verreden. Portugal is dit jaar al van de GP-kalender verdwenen en al geruime tijd wordt er gespeculeerd over het afhaken van één of twee (van de vier!) Spaanse GP’s.

TT-voorzitter Arjan Bos is optimistisch voor wat betreft de kansen van Assen om op de kalender te blijven: “De historie en onze staat van dienst, maken dat we een goede kans maken op een nieuw contract. Het TT Circuit Assen heeft bij Dorna een grote reputatie en daar zijn we trots op.”

Het huidige contract loopt tot en met 2016. Vorig jaar tijdens de TT zijn de onderhandelingen met Dorna geopend over een verlenging met vijf jaar, dus de periode 2017 tot en met 2021. Recent is er verder gesproken. Bos hoopt de onderhandelingen (waarbij alles draait om het geld) in Assen te kunnen afronden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.