GP motorcross in 2014

Tijdens een overleg tussen vertegenwoordigers van de FIM, promotor Youthstream en de fabrikanten van crossmotoren is besloten dat de regel dat een wereldkampioen in de MX2 zijn wereldtitel slechts eenmaal mag verdedigen vanaf komend seizoen niet meer geldt. Dit betekent voor Jeffrey Herlings dat hij in 2014 wederom in de MX2 mag uitkomen, zo hij dat zou willen.

De naam ‘MX1’verdwijnt en wordt vervangen door ‘MXGP’. Deze benaming mag slechts in de GP’s worden gebruikt. In elk ander kampioenschap blijft de naam MX1 gehandhaafd. Ondanks plannen van Youthstream om de maximale cilinderinhoud te verlagen, blijft de bovengrens voor viertakten in de MXGP 450cc. De wedstrijdduur wordt iets ingekort, van 35 minuten plus twee ronden naar 30 minuten plus twee ronden. De puntentelling blijft zoals die was.

De klasse MX3 zal worden geschrapt. De dames reden hun GP’s samen met de MX3. Ze zullen vanaf volgend jaar aan enkele MXGP-wedstrijden worden toegevoegd, zoals dit jaar in Valkenswaard al het geval was.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.