Crutchlow blijft bij LCR Honda

De World Supersport-wereldkampioen van 2009 blijft voorlopig lekker waar hij zit. Cal Crutchlow tekent voor seizoen 2017 bij bij het LCR Honda-team en schijnt in onderhandeling te zijn 2018 er maar aan te plakken ook.

En met die bekendmaking tijdens de Dutch TT-persconferentie gisteren, gaat ook meteen de deur dicht voor het gerucht dat LCR in de nabije toekomst in zee zou gaan met Suzuki, om met de eerste GSX-RR satellietmachine aan de start te komen. Cal tekent namelijk specifiek bij LCR Honda, en niet Lucio Cecchinello Racing.

Op zich zou een overstap naar Suzuki geen verkeerde zijn, aangezien de Suzuki’s duidelijk minder moeite hebben dit seizoen dan de Brit op de klanten-Honda. Al ligt een groot deel van het uitblijven van puntenfinishes in het rijden van de Brit zelf. Crutchlow ervaart hetzelfde schromende gebrek aan acceleratie de bocht uit als alle andere RC213V-coureurs, maar compenseert nog te hardhandig, met crashes als gevolg.

Maar de ogen zijn gericht op de stijgende lijn dit seizoen en verbetering voor volgend jaar, met Honda dus.

Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?