Dall’Igna looft Witteveen en Thiel

De 47-jarige van Aprilia overgekomen Italiaanse technicus wordt door velen als de verlosser voor Ducati gezien. Het stuurloze Ducati Corse heeft immers een stuurman nodig en men hoopt dat hij die rol op zich kan nemen. In een interview met MOTO73’s MotoGP-verslaggever Henk Keulemans licht Dall’Igna het begin van zijn loopbaan toe, waarbij hij goede herinneringen bewaart aan Jan Witteveen en Jan Thiel.

Jan Witteveen, in 1992 technisch directeur van Aprilia staat echt aan de basis van Dall’Igna’s loopbaan. Witteveen haalde hem zelfs binnen bij Aprilia, zo is het lezen in het interview:

‘Ik was altijd al geïnteresseerd in de tweetaktmotor en zo ook in Aprilia. Voor mij was het altijd een droom om daar aan de slag te kunnen gaan. Dat gebeurde vrij snel. Nadat ik een sollicitatiegesprek met Jan Witteveen had gehad werd ik op 16 januari 1992 door hem aangenomen en begon ik te werken in de Aprilia race-afdeling. In de eerste plaats was hij mijn baas. Ik heb veel van hem geleerd. Zeker in het begin toen ik als nieuweling in de racerij ook fouten maakte.’

Ook aan Jan Thiel, Nederlands’ onbetwiste tweetaktkoning en tevens mede-oprichter van Jamathi, bewaart de Italiaanse techneut goede herinneringen:

‘Hij en ik zijn totaal verschillende mensen. Maar in ons werk vulden wij elkaar denk ik heel goed aan. Nadat ik in 2004 van Aprilia naar de raceafdeling van Derbi/Gilera in Spanje ben gegaan, wilde ik Jan Thiel daar absoluut hebben. Gelukkig slaagde ik daarin. Jan is een heel speciaal iemand. Een man die ik zeer respecteer, omdat hij zolang en zoveel passie voor de tweetaktmotor en de racerij had. Hij was echt heel goed.’

In het interview met Keulemans spreekt Dall’Igna niet enkel over zijn verleden, maar blikt hij ook vooruit op de ontwikkelingen van de Ducati GP-machine, en de reden van zijn overstap.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?