Danny de Boer in BSB!

Tweevoudig Nederlands kampioen Danny de Boer (23) zal met een wildcard deelnemen tijdens de tweede editie van de British Superbikes (BSB) op het TT Circuit Assen. In het weekend van 20-22 september wacht de rijder uit Staphorst een druk programma, want naast de beide races over 18 ronden van de BSB start hij tussendoor ook nog in de 14 ronden tellende race meetellend voor het ONK Dutch Superbikes.

Danny de Boer: “We hebben met de Duntep-team de mogelijkheid bekeken om een wildcard aan te vragen. Vanwege het verschil in technische reglementen tussen het ONK en het BSB is het moeilijk om mee te doen. Gelukkig werd ik gevraagd door een Engels team, dat een vervanger voor een geblesseerde rijder zocht. Ik kom aan de start voor Bathams Honda. Ik heb voor de persconferentie van vandaag al even kunnen rijden met hun Honda. Qua reglementen mag er in de BSB meer dan in het ONK. Hun Honda heeft meer vermogen. Ook voorvork en vering zijn anders. Ik ga mijn uiterste best doen om een goed resultaat te behalen. In het begin van de trainingen zal ik zeker voordeel hebben van mijn grotere baankennis.”

De Boer krijgt zondagmiddag 22 september weinig rust, want om half één gaat de eerste BSB-race van start. Daarna volgt de Moto3-race en vervolgens mag hij om tien over twee aantreden voor het ONK. Dan is het de beurt aan de British Supersport (met daarin aan de start Stuart Voskamp) en om vier uur is de tweede BSB-race. Het raceprogramma wordt afgesloten met het ONK Supersport en de tweede race voor de zijspannen (de eerste is op zaterdagmiddag).

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.