MX of Nations 2013

In het Duitse Teutschenthal zal op 29 september de Motocross of Nations worden verreden. De KNMV zal namens Nederland een team afvaardigen naar dit evenement. 
 
Jeffrey Herlings zou deel uitmaken van de selectie, maar de Brabander brak tijdens de Belgische Grand Prix helaas zijn schouderblad. Herlings, die tot het einde van dit seizoen is uitgeschakeld, moet hierdoor de Motocross of Nations aan zich voorbij laten gaan. Mike Kras treedt op als zijn vervanger. De 24-jarige rijder uit Fijnaart kwam eerder uit met het Europese landenteam.
 
Door het uitvallen van Herlings is de indeling van de rijders in de verschillende klassen iets gewijzigd en rijdt Herjan Brakke nu in de MX open. Glenn Coldenhoff rijdt net als vorig jaar in de MX2. De 22-jarige rijder uit Heesch behaalde onlangs zijn eerste zege in het dagklassement bij de GP in Matterley Basin en staat momenteel vijfde in het MX2 GP-klassement.
 
De samenstelling van het KNMV-team is als volgt:
MX1: Mike Kras
MX2: Glenn Coldenhoff
MX Open: Herjan Brakke
 
Hoewel Herjan Brakke in de GP van Engeland geblesseerd is geraakt (de 24-jarige Staphorster brak twee tenen en liep een breuk op in de aanhechting van het kuitbeen) zal hij op tijd hersteld zijn om deel te nemen aan de MX of Nations 2013. 
 
In 2012 eindigde het KNMV-team, met Jeffrey Herlings, op de vierde plaats. Deze wedstrijd werd toen verreden op een echt zandcircuit in het Belgische Lommel. Dit jaar staat de Nederlandse rijders een harde ondergrond te wachten in Duitsland.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.