woensdag 1 februari 2023

De sport top-3 van week 37

Alleen afgelopen donderdag was er geen motorsport (tenzij je de persconferentie van de MotoGP wil meetellen) en dus zijn er verhalen genoeg. Of te veel en daarom selecteert onze sportcoördinator Marien Cahuzak zijn eigen top-3 zodat jij een beetje overzicht krijgt.

1. Valentino Rossi

Bijna… Bijna stond Valentino Rossi op het podium en dat had wat geweest op Misano, een circuit waar hij vanuit Tavullia letterlijk op de fiets naar toe zou kunnen gaan. Joan Mir werd door velen als de ‘schuldige’ gezien. Het was immers de Spanjaard die Rossi aan het einde op indrukwekkende manier voorbij wist te komen.

Of was het toch zijn eigen schuld? Rossi vond, met zijn typische humor, van wel: ‘De VR46 Academy was misschien toch niet zo’n goed idee…’ Daarmee doelend op het feit dat racewinnaar Franco Morbidelli en de nummer twee, Francesco Bagnaia, beide uit zijn eigen opleiding komen.

Veel belangrijker dan het net mislopen van zijn 200e MotoGP-podium, is dat Rossi weer echt meedeed en dat was na een aantal lastige GP’s heel hard nodig. Want voor je het weet, krijgt Rossi het gevoel dat hij niet meer kans maakt op een zege of zelfs podium, stopt hij en zien we ‘m nooit meer op Assen als MotoGP-coureur.

Hij heeft nog altijd niet getekend voor 2021 bij het Petronas Yamaha SRT-team… Het is gelukkig voor 99 procent zeker dat hij dit gaat doen en ik hoop van harte dat gisteren onderweg naar net geen podium die ene procent er ergens bij gekomen is.

2. Bo Bendsneyder

Als ik heel eerlijk ben, krijg ik er zelfs een beetje buikpijn van als ik denk aan RW Racing en Bo Bendsneyder op dit moment. Het gaat werkelijk voor geen ene meter. De ontwikkelingstop in de Moto2, de nieuwe Dunlop-banden, een helemaal niet fitte teamgenoot van Bo. Nee, het zit nergens mee.

Maar hoe ga je hier uitkomen? Het lijkt er steeds meer op dat daar een wonder voor nodig is. Dat het intern niet lekker loopt, mag geen verrassing heten maar dat Bo in zowel het persbericht van zaterdag als zondag geen commentaar wilde leveren op zijn rijden, is wel heel bijzonder. En laat aan mij zien dat het echt helemaal niet goed gaat.

Op vrijdag wilde Bo trouwens nog wel wat zeggen: ‘Het was een moeilijke dag. Het gevoel met de voorkant van de motor blijft slecht en we hebben helaas nog niks kunnen vinden om daarin een stap te maken. Hopelijk is het morgen beter.’ Word je inderdaad ook niet echt gelukkig van…

Hoe vaak zou hij afgelopen weekeinde gedacht hebben aan wat precies vijf jaar geleden gebeurde op Misano? Ik denk heel vaak. Toen werd hij er namelijk Red Bull MotoGP Rookies Cup-kampioen. Met acht overwinningen!

3. Jeffrey Herlings

Het verhaal van afgelopen week is natuurlijk de blessure van Jeffrey Herlings. Je kunt daar van alles van vinden, maar ik sluit mij aan bij onderstaand Facebook-bericht van Jeffrey zelf. Hij kan nog lopen en dat is alles wat telt! O ja, en nog gefeliciteerd met je verjaardag.

https://www.facebook.com/Jeffrey.Herlings.84/posts/3284553168247385

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen