13 C
Nederland
zondag 26 juni 2022

Dé uitnodiging is binnen voor Steeman

Molenaar NSF100-kampioen Victor Steeman heeft een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan de selectieronde van de Red Bull MotoGP Rookies cup 2014. Het afgelopen jaar won hij vijf van de acht wedstrijden en toonde daarmee aan klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging.

Steeman is dolblij met de uitnodiging: “Ontzettend gaaf natuurlijk dat ik mee mag doen met de selectieronden. Ik had ’t eigenlijk niet verwacht want ik ben een van de jongste deelnemers. Ik ga de komende tijd veel trainen om het gevoel van racen vast te blijven houden.” Als Steeman geselecteerd wordt dan zal er veel veranderen in zijn dagelijkse leven. De topsport klas waar hij in zit is ingesteld op jonge talenten zoals Steeman: “Als ik een toets mis of ik heb een training dan kan ik dat later inhalen. Ik heb een aparte begeleider waar ik terecht kan voor extra bijles.”

Naast Steeman kregen ook oud NSF coureurs Robert Schotman, winnaar van 2012, Bo Bendsneyder, kampioen van 2011 en Dario Snel, coureur in 2012 de felbegeerde uitnodiging voor het prestigieuze kampioenschap voor jonge wegracetalenten in hun mailbox. Initiatiefnemer van het Molenaar NSF100 Championship Arie Molenaar is ontzettend trots op zijn jonge pupillen: “Dat deze jongens mogen meedoen met de voorselectie is top. Het geeft aan dat we, samen met de KNMV, een goede weg zijn ingeslagen om jonge talenten af te leveren. Nu zie je dat dit zijn vruchten begint af te werpen.”

Het Molenaar NSF kampioenschap heeft inmiddels alle kampioenen richting de Red Bull Rookies cup zien gaan. Scott Deroue en Livio Loi gingen de recent geselecteerde jongens al voor en zij mochten ook daadwerkelijk aan het kampioenschap meedoen. Molenaar vervolgt: “De jongens rijden zich goed in de kijker, dat bewijst dat we op de goede weg zijn. Ik verwacht dat we, als we de lat hoog blijven houden, de komende jaren nog meer talenten kunnen laten doorstromen. Het ultieme doel is om de coureurs  uiteindelijk in de Superbikes of de GP’s terecht te laten komen. De weg daar naar toe is nu goed geregeld. Vanuit de minibikes, de Race Kids, de NSF100 cup, Yamaha R125 en de Moriwaki Cup krijgen talenten de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en door te stromen naar internationale klassen. Dat is fantastisch.”

De selectiedagen voor de Red Bull MotoGP Rookies cup 2014 worden gehouden van 16 tot en met 18 oktober in Spanje. Inschrijven voor een nieuw seizoen Molenaar NSF100 Championship is mogelijk via www.nsf100championship.nl/inschrijven.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen