Dertiende Superpole voor Sykes

De top-15 rijders van de kwalificatie gingen gisteren de uitdaging aan voor de Tissot-Superpole om de beste plaats op de grid veilig te stellen voor de wedstrijden van vandaag op Assen. Kawasaki rijder Tom Sykes pakte gisteren zijn dertiende pole uit zijn carrière, de tweede van dit zijn seizoen, met een uitstekende tijd van 1 minuut 35,043. Sykes was niet helemaal tevreden met zijn tijd en probeerde, zonder succes, de beste rondetijd van Jonathan Rea uit 2010 te verbeteren.

De Pata Honda rijder Rea, wie vier van de laatste zes races op Assen won, veroverde de tweede startpositie op de grid. De honda rijder had een moeilijke start van het seizoen en voor hem was deze kwalificatie tijd een warm welkom. Aprilia rijder Eugene Laverty maakte de eerste startrij vol en zijn teamgenoot Sylvain Guintoli nam de eerste plaats op de tweede startrij voor zijn rekening gevolgd door Loris Baz en Davide Giuglian.

Marco Melandri eindige op de zevende plaats tijdens de Superpole, hij was weer niet in staat om een positie te verwerven op de eerste twee startrijen. In het 2013 seizoen is het de Italiaan nog niet gelukt om een plaats te bemachtigen op de eerste twee startijen. De achtste plaats op het startveld is voor Ducati rijder Carlos Checa die voor Michel Fabrizio mag starten.

Foto: 2Snap

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL