13 C
Nederland
maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Despres doet goede zaken in Dakar Rally

Cyril Després heeft donderdag de vijfde etappe in de Dakar Rally op zijn naam geschreven. De Fransman verstevigde daarmee de leiding in het algemeen klassement. De vijfde rit voerde de karavaan over een afstand van 265 kilometer van Chilecito naar Fiambala. Despres liet Marc Coma 1.41 minuut achter zich. Nummer drie Joan Barreda Bort finishte op liefst 12.42 minuten.

Frans Verhoeven had met pech te maken. Al in het begin van de special brak het achterwiel van zijn Sherco doormidden. De Brabander was de voorgaande twee ritten op het ‘podium’ geëindigd. Verhoeven stapte donderdag na een lange reparatie weer op zijn motor om richting Fiambala te rijden. Daar aangekomen bleek zijn opgelopen achterstand fors: 2:31.35 op leider Després.

In het algemeen klassement heeft Despres een voorsprong van bijna tien minuten op Coma. De Portugees Helder Rodriguez bezet op ruim drie kwartier de derde plaats. Verhoeven staat 31e.

Henk Knuiman begint zich weer beter te voelen. De rijder uit Wijchen kende een goede dag maar verdwaalde helaas even waardoor er tijd verloren ging. Knuiman bleef rustig en stuurde zijn KTM naar een achtentwintigste plaats waarmee hij in het klassement verschillende plaatsen winst wist te boeken. Hij is nu 25e en best geklasseerde landgenoot. Hans-Jos Liefhebber (33e) en Willemsen (36e) houden het eveneens knap vol in de top-50.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen