Despres doet goede zaken in Dakar Rally

Cyril Després heeft donderdag de vijfde etappe in de Dakar Rally op zijn naam geschreven. De Fransman verstevigde daarmee de leiding in het algemeen klassement. De vijfde rit voerde de karavaan over een afstand van 265 kilometer van Chilecito naar Fiambala. Despres liet Marc Coma 1.41 minuut achter zich. Nummer drie Joan Barreda Bort finishte op liefst 12.42 minuten.

Frans Verhoeven had met pech te maken. Al in het begin van de special brak het achterwiel van zijn Sherco doormidden. De Brabander was de voorgaande twee ritten op het ‘podium’ geëindigd. Verhoeven stapte donderdag na een lange reparatie weer op zijn motor om richting Fiambala te rijden. Daar aangekomen bleek zijn opgelopen achterstand fors: 2:31.35 op leider Després.

In het algemeen klassement heeft Despres een voorsprong van bijna tien minuten op Coma. De Portugees Helder Rodriguez bezet op ruim drie kwartier de derde plaats. Verhoeven staat 31e.

Henk Knuiman begint zich weer beter te voelen. De rijder uit Wijchen kende een goede dag maar verdwaalde helaas even waardoor er tijd verloren ging. Knuiman bleef rustig en stuurde zijn KTM naar een achtentwintigste plaats waarmee hij in het klassement verschillende plaatsen winst wist te boeken. Hij is nu 25e en best geklasseerde landgenoot. Hans-Jos Liefhebber (33e) en Willemsen (36e) houden het eveneens knap vol in de top-50.

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.